Lý do nào khiến Tập đoàn tài chính F.I.T đầu tư vào Mũi Dinh Ecopark?

VOV.VN – Bản thân F.I.T Group đánh giá bất động sản là ngành tiềm năng và có kế hoạch, chiến lược đầu tư vào Mũi Dinh Ecopark.

“Tiêu chí lựa chọn đầu tư bất động sản của F.I.T không chỉ là thấy xu hướng tốt, vị trí địa lý phù hợp, mà còn là đối tác và dựa trên tính toán tính khả thi về mặt triển khai, kinh tế rất kỹ lưỡng. Mũi Dinh Ecopark chính là dự án hội tụ đủ các yếu tố này”. Đó là đánh giá của ông Nguyễn Văn Sang, Chủ tịch HĐQT F.I.T Group khi được hỏi về lý do Tập đoàn tài chính này đầu tư vào dự án bất động sản nghỉ dưỡng Mũi Dinh Ecopark tại vùng đất mới giàu tiềm năng Ninh Thuận.

Được coi là trái tim của tam giác du lịch, với thiên nhiên đẹp, địa hình độc đáo, có văn hóa bản địa đa dạng, có nước trồi – là một trong 18 điểm nước trồi ven bờ toàn cầu, Ninh Thuận rất thuận tiện để xây dựng sản phẩm du lịch kết nối vùng với Nha Trang, Phan Thiết, Đà Lạt. Đặc biệt, vùng đất sa mạc có biển, núi, nắng, gió và cát Mũi Dinh từ lâu đã trở thành điểm đến lý tưởng cho du khách ưa trải nghiệm và khám phá. Với dòng khách được dự đoán là 8 – 10 triệu khách du lịch/năm vào khoảng năm 2026, nhiều nhà đầu tư đã nhìn thấy cơ hội chắc thắng khi đầu tư xây dựng dự án nghỉ dưỡng cao cấp tại đây.

Vùng đất sa mạc đầy nắng, gió và cát Mũi Dinh trở thành điểm đến lý tưởng cho du khách ưa trải nghiệm và khám phá.
Vùng đất sa mạc đầy nắng, gió và cát Mũi Dinh trở thành điểm đến lý tưởng cho du khách ưa trải nghiệm và khám phá.

Những chia sẻ của ông Nguyễn Văn Sang, Chủ tịch Hội đồng quản trị F.I.T Group sẽ lý giải thêm sức hút của Mũi Dinh Ecopark, phần nào trả lời cho câu hỏi “Tại sao một Tập đoàn về tài chính, chuyên đầu tư các lĩnh vực dược, hoá mỹ phẩm, thực phẩm – đồ uống lại “lấn sân” vào bất động sản nghỉ dưỡng và cụ thể là Mũi Dinh Ecopark”?

PV: Nhà đầu tư biết đến F.I.T Group nhiều hơn ở lĩnh vực tài chính, và 5 năm lại đây là dược, hoá mỹ phẩm, thực phẩm – đồ uống. Vậy tại sao F.I.T Group lại lựa chọn đầu tư vào bất động sản nghỉ dưỡng?

Ông Nguyễn Văn Sang: Thực ra, khi thành lập F.I.T Land, chúng tôi đã có giải thích rất rõ cho cổ đông, nhà đầu tư hiểu chiến lược của Tập đoàn. Đó là, chúng tôi định hướng sẽ lựa chọn những ngành nghề có tiềm năng tăng trưởng cao, gắn với nhu cầu thực sự của người tiêu dùng, xã hội. Các mảng dược, hoá mỹ phẩm, thực phẩm – đồ uống… thì đều mọi người đã biết rất rõ.

Ông Nguyễn Văn Sang, Chủ tịch Hội đồng quản trị F.I.T Group.
Ông Nguyễn Văn Sang, Chủ tịch Hội đồng quản trị F.I.T Group.

Với mảng bất động sản, có nhiều lý do mà F.I.T Group lựa chọn vào mảng này như: Việt Nam đang ở giai đoạn dân số vàng cho tăng trưởng, nhu cầu nhà ở còn lớn; xu hướng dịch chuyển của người dân trong nước cũng như khách quốc tế đến Việt Nam ngày một lớn.

Hiện nay, dịch Covid-19 khiến các hoạt động kinh doanh nghỉ dưỡng bị ảnh hưởng, nhưng chúng tôi tin rằng, khi dự án đi vào hoạt động, sẽ là lúc chúng tôi đón được sự bùng nổ của du lịch toàn cầu.

PV: Lý do nào khiến F.I.T Group lựa chọn đầu tư vào Ninh Thuận mà không phải là một địa phương đã nổi tiếng về du lịch, thưa ông?

Ông Nguyễn Văn Sang: Nói một cách chính xác, chúng tôi đã chọn Mũi Dinh Ecopark để đầu tư, chứ không phải một dự án bất động sản khác, ở nơi nào khác. Đây là dự án có tổng mức đầu tư 1,2 tỷ USD, trên quy mô gần 800 ha ở Ninh Thuận.

Mũi Dinh Ecopark tọa lạc trên địa hình độc đáo không đâu có tại Việt Nam với núi đá, các đồi cát, các tiểu sa mạc nằm ngay sát các bãi biển hình vòng cung đẹp như mơ.
Mũi Dinh Ecopark tọa lạc trên địa hình độc đáo không đâu có tại Việt Nam với núi đá, các đồi cát, các tiểu sa mạc nằm ngay sát các bãi biển hình vòng cung đẹp như mơ.

Có rất nhiều lý do để chọn dự án này, đến từ cả yếu tố bên trong của F.I.T Group, yếu tố bên ngoài về đối tác, địa lý và xu hướng phát triển ngành và tính hiệu quả kinh tế. Theo đó, bản thân F.I.T Group đánh giá đây là ngành tiềm năng và có kế hoạch, chiến lược đầu tư vào đây.

Điểm đặc biệt của Mũi Dinh Ecopark đó là có vùng nước trồi (trồi lạnh) hiếm hoi trên thế giới. Chính vì thế, ngư trường Ninh Thuận – Bình Thuận tồn tại các điều kiện sinh thái môi trường cực kỳ thuận lợi cho sự phát triển đời sống sinh vật biển, khiến hải sản ở đây ngon đặc biệt so với vùng biển khác. Đó sẽ là một điểm cộng giúp sự trải nghiệm của du khách trở nên thú vị, hấp dẫn hơn.

Tôi tin rằng, trong tương lai rất gần, điểm đến yêu thích của du khách trong và ngoài nước sẽ là Ninh Thuận, chứ không phải một nơi nào khác.

Vẻ đẹp tự nhiên hoang sơ, hùng vỹ của Mũi Dinh thu hút du khách tới Ninh Thuận.
Vẻ đẹp tự nhiên hoang sơ, hùng vỹ của Mũi Dinh thu hút du khách tới Ninh Thuận.

PV: Dự án quy mô lớn, F.I.T Group lại là một doanh nghiệp mới trong lĩnh vực bất động sản. Ông có cho rằng đây là quyết định mạo hiểm không?

Ông Nguyễn Văn Sang: Tiêu chí lựa chọn đầu tư bất động sản của Tập đoàn không chỉ là thấy xu hướng tốt, vị trí địa lý phù hợp, mà còn là đối tác và dựa trên tính toán tính khả thi về mặt triển khai, kinh tế rất kỹ lưỡng. Mũi Dinh Ecopark chính là dự án hội tụ đủ các yếu tố này.

Dự án Mũi Dinh Ecopark dự kiến sẽ được khởi công trong năm nay.
Dự án Mũi Dinh Ecopark dự kiến sẽ được khởi công trong năm nay.

Về mặt đối tác, đây là điểm cộng rất lớn để F.I.T Group đầu tư vào đây. Đối tác của Tập đoàn tại dự án Mũi Dinh Ecopark là Crystal Bay, một doanh nghiệp có nghề trong du lịch và làm hạ tầng du lịch. Đây là doanh nghiệp hàng đầu về khách Nga tại Việt Nam với tổng lượng khách Nga chiếm 65% toàn thị trường, tương đương với khoảng 400.000 trong tổng số 600.000 khách Nga tới Việt Nam năm 2019.  Cũng trong năm 2019, gần 5 triệu phòng/đêm đã được thuê tại Nha Trang, Bình Thuận, Phú Quốc cùng 18 máy bay khai thác liên tục, 1.500 chuyến bay thuê nguyên chuyến mỗi năm chỉ để phục vụ cho dòng khách quốc tế của Crystal Bay.

Thiết kế của Khu nghỉ dưỡng Mũi Dinh Ecopark đã đạt giải thưởng “Siêu dự án tốt nhất của tương lai” trong khuôn khổ giải MIPIM 2018 diễn ra tại Pháp.
Thiết kế của Khu nghỉ dưỡng Mũi Dinh Ecopark đã đạt giải thưởng “Siêu dự án tốt nhất của tương lai” trong khuôn khổ giải MIPIM 2018 diễn ra tại Pháp.

Với nguồn khách quốc tế lớn và ổn định như vậy, chúng tôi tin rằng: việc kiến tạo Mũi Dinh Ecopark thành khu nghỉ dưỡng biển kết hợp với vui chơi giải trí và phong phú các loại hình trải nghiệm sẽ đáp ứng đầy đủ nhu cầu du lịch cao cấp của dòng khách lớn không ngừng tăng trưởng của Crystal Bay.

Bên cạnh đó, dự án đáp ứng tiêu chí phục vụ khách hàng tốt nhất ngay từ khi lên ý tưởng thành lập dự án, thiết kế… sẽ giúp chúng tôi tiết kiệm chi phí và tăng hiệu quả khi khai thác, vận hành.

PV: Nhưng dự án liệu có gây áp lực tài chính cho Tập đoàn không, khi F.I.T Group đang triển khai rất nhiều dự án ở các mảng khác?

Ông Nguyễn Văn Sang: Chúng tôi được thị trường biết đến đầu tiên ở lĩnh vực tài chính. Báo cáo tài chính của Tập đoàn cho thấy, F.I.T Group luôn có sẵn một lượng tiền đáng mơ ước với rất nhiều doanh nghiệp hiện nay. Đó là một căn cứ để chúng tôi tự tin về triển khai dự án.

Thêm vào đó, chúng tôi không chạy theo mục tiêu triển khai ồ ạt, mà cân bằng các giai đoạn triển khai để đảm bảo tính hiệu quả, dòng tiền dự án cho toàn bộ quá trình.

Theo dự kiến, dự án sẽ triển khai giai đoạn 1 ngay quý II/2021 khu bãi Tràng là khu resort bao gồm biệt thự biển và biệt thự trên núi nhìn biển; khách sạn 5 sao 500 phòng với tổng mức đầu tư 60 triệu USD. Các sản phẩm này sẽ bao gồm cả mục đích bán, cho thuê vận hành.

Mũi Dinh Ecopark sẽ được chủ đầu tư Crystal Bay và FIT kiến tạo thành một điểm đến đa trải nghiệm độc đáo với sa mạc, nghỉ dưỡng cao cấp, vui chơi giải trí với những đêm lễ hội bất tận...
Mũi Dinh Ecopark sẽ được chủ đầu tư Crystal Bay và FIT kiến tạo thành một điểm đến đa trải nghiệm độc đáo với sa mạc, nghỉ dưỡng cao cấp, vui chơi giải trí với những đêm lễ hội bất tận…

Riêng với giai đoạn 1, dù tổng mức đầu tư không lớn, nhưng dự kiến có thể mang lại mức lợi nhuận 2.500 tỷ đồng. Tôi có đầy đủ căn cứ để tin rằng, cùng với sự đầu tư bài bản và sự bắt tay hợp tác vững chắc của F.I.T và Crystal Bay, Mũi Dinh Ecopark sẽ là dự án tỷ đô, trở thành điểm – phải – đến của du lịch Nam miền Trung trong tương lai gần khi thu hút hơn 50% lượng khách đến Ninh Thuận nghỉ dưỡng. 

PV: Xin cảm ơn ông!./.CTV Ngọc Anh/VOV.VN

Refer to: VOV

0 Shares

Comments

 1. cannabis dispensaries-san says:

  I’ve been exploring for a bit for any high quality articles or weblog
  posts in this sort of space . Exploring in Yahoo I at last stumbled upon this site.
  Studying this information So i am glad to show
  that I have an incredibly good uncanny feeling I discovered exactly what I needed.

  I such a lot for sure will make certain to don?t fail to remember this web
  site and give it a look regularly.

  Here is my web blog: cannabis dispensaries-san

 2. hemp seed says:

  Does your site have a contact page? I’m having problems locating it but,
  I’d like to shoot you an e-mail. I’ve got some ideas for
  your blog you might be interested in hearing. Either way,
  great blog and I look forward to seeing it grow over time.

  Also visit my web page :: hemp seed

 3. diets for health says:

  Hello! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it tough to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out pretty
  quick. I’m thinking about making my own but I’m not sure where
  to begin. Do you have any tips or suggestions? Many thanks

  Also visit my blog post: diets for health

 4. Shanel says:

  Having read this I believed it was really informative.
  I appreciate you spending some time and energy to put this short article together.
  I once again find myself spending a significant amount of time both reading and
  posting comments. But so what, it was still worthwhile!

  Visit my website – Shanel

 5. oil swishing says:

  You’re so interesting! I don’t think I’ve read something like
  this before. So great to discover someone with a few unique thoughts on this
  subject matter. Really.. many thanks for starting this up.

  This web site is something that is required on the internet, someone with some originality!

  Look at my site: oil swishing

 6. aging skin says:

  This is the right web site for everyone who really wants to understand
  this topic. You realize a whole lot its almost hard to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).
  You definitely put a fresh spin on a subject that has been written about for years.
  Excellent stuff, just excellent!

  Feel free to visit my web page: aging skin

 7. diet pills says:

  Hello would you mind stating which blog platform you’re working with?
  I’m going to start my own blog soon but I’m having a difficult time choosing
  between BlogEngine/Wordpress/B2evolution and Drupal.
  The reason I ask is because your design seems different then most blogs and I’m
  looking for something unique. P.S Apologies for
  being off-topic but I had to ask!

  Feel free to surf to my webpage :: diet pills

 8. atkins diet says:

  Hello there, I discovered your blog by way of Google even as searching for a related topic, your site came up, it looks great.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.[X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]Hi there, just turned into alert to your weblog thru Google, and located that it’s really informative.

  I am going to watch out for brussels. I’ll be grateful in case you proceed this in future.
  Numerous folks will probably be benefited out of your writing.
  Cheers!

  Look at my page :: atkins diet

 9. Rapid Fire Diet Reviews says:

  Definitely believe that which you stated. Your favorite reason seemed to be on the web the easiest
  thing to be aware of. I say to you, I certainly get irked while people consider worries that they plainly do not know about.
  You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing
  without having side effect , people could take a signal.

  Will likely be back to get more. Thanks

  Also visit my page Rapid Fire Diet Reviews

 10. Vi-Alpha says:

  Hi there, i read your blog from time to time and i own a
  similar one and i was just wondering if you get a lot of spam responses?
  If so how do you protect against it, any plugin or anything you can recommend?
  I get so much lately it’s driving me crazy so any support is very much appreciated.

  Here is my web-site: Vi-Alpha

 11. Cool Cube Air Conditioner says:

  Definitely imagine that which you stated. Your favourite justification seemed to be at the web the easiest factor
  to remember of. I say to you, I certainly get annoyed even as folks think
  about issues that they just do not recognize about.
  You controlled to hit the nail upon the highest as well as defined out the whole thing with no need side-effects , people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thank you

  Also visit my web site – Cool Cube Air Conditioner

 12. http://wy.mysuibe.com/ says:

  Hello there, I discovered your website via Google at the same time as searching
  for a similar topic, your web site came up, it seems to
  be great. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.[X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]Hi
  there, just turned into aware of your blog via Google,
  and located that it is really informative.
  I am going to watch out for brussels. I will appreciate if you happen to proceed this
  in future. A lot of people will likely be benefited from your writing.
  Cheers!

  Feel free to visit my web page … http://wy.mysuibe.com/

 13. Brittney says:

  Thank you so much for giving everyone an extraordinarily special opportunity to read critical reviews
  from this site. It can be very fantastic and also
  jam-packed with a good time for me personally and my office peers to search your web site at the least 3
  times in a week to find out the newest tips you have got.
  And definitely, I’m so always pleased with your spectacular methods you give.

  Certain 2 tips in this post are basically the best I have had.

  My webpage; Brittney

 14. GrownMD CBD says:

  Hiya very cool web site!! Guy .. Beautiful .. Superb .. I will bookmark your blog and take the
  feeds additionally?I’m glad to search out numerous helpful
  info right here in the put up, we need work out more strategies in this
  regard, thanks for sharing.

  Here is my web blog … GrownMD CBD

 15. Far East XL Pills says:

  I’m impressed, I have to admit. Seldom do I encounter a blog that’s
  both educative and amusing, and let me tell you, you’ve hit
  the nail on the head. The problem is an issue that not enough folks are speaking intelligently about.
  Now i’m very happy I came across this in my search for something relating to this.

  Feel free to surf to my page: Far East XL Pills

 16. Raul says:

  Hi there, just became aware of your blog through Google, and found that it is truly informative.
  I am going to watch out for brussels. I will be grateful if you continue this in future.

  A lot of people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  Here is my website – Raul

 17. Bio Keto says:

  I wanted to check up and let you know how
  really I liked discovering this blog today.

  I would consider it a great honor to do things at my business office and be able
  to make use of the tips contributed on your web site and also get involved in visitors’ remarks like this.
  Should a position of guest publisher become on offer at
  your end, please let me know.

  My blog post … Bio Keto

 18. Hempizor CBD says:

  My spouse and i still can not quite assume that I could often be one of those studying the important points
  found on your web site. My family and I are
  truly thankful for your generosity and for offering me the chance to pursue the chosen profession path.
  Thanks for the important information I managed to
  get from your site.

  Here is my site: Hempizor CBD

 19. Maxatin says:

  I’m truly enjoying the design and layout of your site.
  It’s a very easy on the eyes which makes it much more enjoyable for me to come here and visit more
  often. Did you hire out a developer to create your theme?
  Superb work!

  Feel free to surf to my webpage – Maxatin

 20. Frost Air Conditioning says:

  Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just
  extremely magnificent. I actually like what
  you have acquired here, certainly like what you are saying and the
  way in which you say it. You make it entertaining and you still
  care for to keep it sensible. I cant wait to read much more from you.
  This is really a tremendous web site.

  My website :: Frost Air Conditioning

 21. SoundJoy Earbuds Reviews says:

  Unquestionably imagine that that you stated. Your favorite justification appeared to be at the
  web the easiest factor to remember of. I say to you, I certainly get annoyed whilst
  other people think about issues that they just do not recognise about.
  You controlled to hit the nail upon the top and also defined out the whole
  thing without having side effect , folks can take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

  Feel free to surf to my website … SoundJoy Earbuds Reviews

 22. Selina says:

  Greate pieces. Keep writing such kind of info on your blog.
  Im really impressed by your site.[X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]Hello there, You’ve performed a
  fantastic job. I will definitely digg it and in my opinion recommend to my
  friends. I’m confident they’ll be benefited from this
  website.

  Check out my blog post; Selina

 23. Forti Prime says:

  Hello there! This is kind of off topic but I need some guidance from an established
  blog. Is it hard to set up your own blog? I’m not very techincal
  but I can figure things out pretty quick. I’m thinking
  about creating my own but I’m not sure where to begin.
  Do you have any tips or suggestions? With thanks

  Also visit my site Forti Prime

 24. Rosalyn says:

  Many thanks for being the instructor on this theme.

  I actually enjoyed the article a lot and most of all liked the
  way in which you handled the areas I widely known as controversial.
  You happen to be always really kind to readers really like me and let me
  in my existence. Thank you.

  Also visit my homepage – Rosalyn

 25. daftar slot online says:

  Hi exceptional website! Does running a blog like this require a large amount of
  work? I’ve no knowledge of computer programming but I had been hoping to start my own blog soon.
  Anyway, should you have any recommendations or techniques for new blog owners please share.
  I know this is off subject nevertheless I just wanted to ask.
  Appreciate it!

  my blog … daftar slot online

 26. Imarais Beauty says:

  I don’t leave a bunch of remarks, but I browsed a few of the remarks
  on Lý do nào khiến Tập đoàn tài chính F.I.T đầu
  tư vào Mũi Dinh Ecopark? – FIT Land. I do have 2 questions for you if you do not mind.
  Is it only me or do a few of the comments come across like
  they are left by brain dead people? 😛 And, if you are posting at other online social sites, I’d like to keep up with anything fresh you
  have to post. Would you make a list of all of all your social pages like your Facebook
  page, twitter feed, or linkedin profile?

  my web-site: Imarais Beauty

 27. Isabel says:

  I have to thank you for the efforts you’ve put in writing this website.
  I am hoping to check out the same high-grade blog posts by you in the future as well.

  In truth, your creative writing abilities has motivated me to get my own, personal website
  now 😉

  my website :: Isabel

 28. Mathew says:

  Hello there, I discovered your blog by way of Google while looking for a related matter, your site came up, it seems to be great.
  I have bookmarked it in my google bookmarks.[X-N-E-W-L-I-N-S-P-I-N-X]Hi there, simply turned into aware of your
  blog thru Google, and found that it’s really informative.
  I’m gonna be careful for brussels. I’ll appreciate when you continue
  this in future. Many folks can be benefited from your writing.
  Cheers!

  my homepage Mathew

 29. ecuamir.com says:

  Unquestionably believe that which you said. Your favorite reason appeared to be on the net the simplest thing to
  be aware of. I say to you, I definitely get irked while people consider worries that they
  plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and
  defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal.
  Will likely be back to get more. Thanks

  Feel free to visit my webpage: ecuamir.com

 30. Frost Portable AC Reviews says:

  I seldom comment, however after reading through a bunch of comments on this page Lý do nào khiến Tập
  đoàn tài chính F.I.T đầu tư vào Mũi Dinh Ecopark?
  – FIT Land. I actually do have a couple of questions for you if you do not mind.
  Could it be only me or does it look like a few
  of the responses appear like they are coming from brain dead individuals?
  😛 And, if you are writing at additional places, I’d like to follow everything fresh you have to post.
  Would you post a list of every one of your shared sites
  like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?

  Also visit my web-site … Frost Portable AC Reviews

 31. judi slot dana says:

  Hello just wanted to give you a quick heads up.
  The words in your post seem to be running off the screen in Opera.

  I’m not sure if this is a format issue or something to do with
  internet browser compatibility but I figured I’d
  post to let you know. The layout look great though! Hope you get the problem solved soon. Cheers

  Feel free to visit my blog … judi slot dana

 32. Clean Cut Keto Review says:

  I rarely comment, but i did a few searching and wound up
  here Lý do nào khiến Tập đoàn tài chính F.I.T đầu tư vào Mũi
  Dinh Ecopark? – FIT Land. And I do have a few questions for you
  if it’s allright. Could it be simply me or does it look like a few of
  these comments come across like written by brain dead people?
  😛 And, if you are writing on additional social sites, I’d like to follow everything fresh you have to
  post. Would you list of all of all your shared sites like your twitter feed, Facebook page or linkedin profile?

  My web-site :: Clean Cut Keto Review

 33. slot deposit linkaja says:

  Hi there, I found your blog via Google at the same time as looking for a similar subject, your
  site came up, it looks good. I have bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, just was alert to your blog via Google, and found
  that it is truly informative. I am gonna watch out for brussels.

  I’ll appreciate if you happen to continue this in future.
  Numerous people will be benefited from your writing.
  Cheers!

  My webpage; slot deposit linkaja

 34. Infinity CBD Gummies says:

  Howdy I am so delighted I found your website, I really found you
  by mistake, while I was researching on Aol for something else, Anyways I am here now and would just like to say
  cheers for a marvelous post and a all round
  interesting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read it all
  at the moment but I have book-marked it and also included your RSS
  feeds, so when I have time I will be back to read a great deal more,
  Please do keep up the awesome work.

  Stop by my web site Infinity CBD Gummies

 35. carslot88 says:

  Hello There. I found your weblog the use of msn. That is an extremely neatly written article.
  I will be sure to bookmark it and come back to learn more of your helpful info.
  Thanks for the post. I’ll definitely comeback.

  Feel free to surf to my web site: carslot88

 36. Salina says:

  Oh my goodness! Amazing article dude! Thank you, However I
  am encountering issues with your RSS. I don?t understand
  why I am unable to join it. Is there anybody else getting identical RSS issues?
  Anyone that knows the solution can you kindly respond?
  Thanx!!

  Feel free to surf to my blog post … Salina

 37. Virectin Loaded Side Effects says:

  Thank you so much for giving my family an update on this
  matter on your website. Please understand that if a completely new post appears or if any improvements occur about the current article, I would
  be interested in reading a lot more and knowing how to
  make good usage of those approaches you write about.
  Thanks for your efforts and consideration of other individuals by making this site available.

  Here is my website Virectin Loaded Side Effects

 38. slot deposit gopay says:

  May I just say what a relief to find a person that genuinely
  knows what they are talking about on the internet.
  You definitely understand how to bring a problem to light and make it important.
  More and more people should look at this and understand this side of your story.
  I was surprised that you are not more popular because you surely possess the gift.

  Also visit my webpage slot deposit gopay

 39. Keto Max XR says:

  Thank you for your site post. Jones and I are actually saving for just a
  new book on this topic and your short article has made us to save our
  own money. Your opinions really answered all our problems.
  In fact, a lot more than what we had known prior to when we discovered your superb blog.

  My spouse and i no longer have doubts as well as a troubled mind because you have attended to the needs right here.
  Thanks

  Here is my website – Keto Max XR

 40. Rapid Fire Keto says:

  I have to express some thanks to this writer for rescuing me from
  such a trouble. As a result of surfing around throughout the internet and meeting methods which are not productive, I
  believed my entire life was done. Living without
  the strategies to the difficulties you’ve sorted out through your
  entire guideline is a serious case, as well as the kind that could have
  adversely affected my entire career if I hadn’t noticed your blog post.
  Your own ability and kindness in touching every aspect was useful.
  I don’t know what I would’ve done if I hadn’t come
  upon such a point like this. I can at this time look
  forward to my future. Thanks so much for your high
  quality and amazing guide. I won’t think twice
  to recommend your blog to anybody who should have guidelines on this subject.

  Visit my website … Rapid Fire Keto

 41. Keto Max XR says:

  I just wanted to thank you yet again for that amazing web-site you have designed here.
  It really is full of ideas for those who are genuinely interested in this particular subject, particularly this very post.
  Your all so sweet plus thoughtful of others as well as reading your site posts is a superb delight in my opinion.
  And thats a generous surprise! Jeff and I
  really have excitement making use of your guidelines in what we should do next week.
  Our list is a mile long which means that your
  tips might be put to fine use.

  My blog: Keto Max XR

 42. Susanna says:

  I drop a leave a response each time I like a article
  on a site or I have something to contribute to the discussion. It’s caused by the sincerness communicated in the post I read.

  And on this post Lý do nào khiến Tập đoàn tài chính F.I.T đầu tư vào Mũi
  Dinh Ecopark? – FIT Land. I was excited enough to drop a comment 🙂 I actually do have a
  couple of questions for you if it’s allright. Could it
  be only me or do a few of these remarks look like they are written by brain dead
  people? 😛 And, if you are posting at other social sites, I would like to keep up with you.

  Would you list every one of all your shared pages like your twitter feed, Facebook page or
  linkedin profile?

  My web page Susanna

 43. Hayley says:

  hello there and thank you for your info ?
  I have definitely picked up something new from right
  here. I did however expertise some technical issues using this web
  site, as I experienced to reload the web site lots of times previous to I could
  get it to load properly. I had been wondering if your web host is OK?
  Not that I’m complaining, but sluggish loading instances times will very frequently
  affect your placement in google and can damage your
  high quality score if advertising and marketing with Adwords.
  Well I am adding this RSS to my e-mail and can look out for much more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again soon.

  my webpage … Hayley

 44. Primiene Reviews says:

  I?m amazed, I have to admit. Seldom do I come across a blog that?s both
  educative and entertaining, and without a doubt, you have hit the nail
  on the head. The problem is something not enough
  people are speaking intelligently about. I’m very happy that I stumbled across this in my hunt
  for something relating to this.

  my page Primiene Reviews

 45. http://www.goldenanapa.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=HarleyTerry says:

  Oh my goodness! Awesome article dude! Thank you so much, However I am going through problems with your RSS.
  I don?t understand the reason why I can’t subscribe to it.

  Is there anybody else getting similar RSS problems?

  Anyone who knows the answer will you kindly respond? Thanx!!

  Feel free to visit my blog :: http://www.goldenanapa.ru/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=HarleyTerry

 46. Elvin says:

  I truly love your website.. Excellent colors & theme. Did you create
  this site yourself? Please reply back as I’m attempting to create my own site and would love to know where you
  got this from or exactly what the theme is named. Thank you!

 47. Zenzi CBD says:

  I must convey my gratitude for your generosity for all those that require help
  on this particular field. Your personal commitment to passing the message across appeared to be incredibly informative and has continuously encouraged many people just like me to get
  to their dreams. Your useful guideline can mean a lot to me and still more to my colleagues.

  Thanks a ton; from everyone of us.

  Take a look at my web page: Zenzi CBD

 48. Primiene Skin Care says:

  Hi there! I know this is kind of off-topic however I had to ask.
  Does managing a well-established blog like yours take a large amount of work?
  I am brand new to operating a blog but I
  do write in my diary daily. I’d like to start a
  blog so I can easily share my experience and thoughts online.
  Please let me know if you have any kind of ideas or tips for new aspiring blog
  owners. Appreciate it!

  my blog post – Primiene Skin Care

 49. Yoni Pur Review says:

  Right here is the perfect blog for anybody who hopes to
  understand this topic. You realize a whole lot its almost
  tough to argue with you (not that I actually will need to…HaHa).
  You definitely put a fresh spin on a subject that has been written about for ages.
  Excellent stuff, just wonderful!

  My web blog Yoni Pur Review

 50. Clinical Keto says:

  I was honored to get a call from my friend immediately he uncovered the important ideas shared
  on the site. Going through your blog posting is a real
  great experience. Thank you for considering readers much like me, and
  I hope for you the best of success like a professional in this
  field.

  Also visit my homepage – Clinical Keto

 51. online slot machines real money says:

  Have you ever considered about adding a little bit more than just your articles?
  I mean, what you say is important and all. Nevertheless just imagine
  if you added some great photos or videos to give your posts more,
  “pop”! Your content is excellent but with images and videos, this website could certainly be one of the most beneficial in its field.
  Good blog!

 52. http://www.comptine.biz/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=MainCaleb says:

  Hi there very nice website!! Man .. Beautiful .. Amazing ..
  I’ll bookmark your website and take the feeds additionally?I’m happy
  to seek out so many helpful info here within the publish, we need develop extra strategies on this regard, thanks for
  sharing.

  Review my web-site :: http://www.comptine.biz/modules.php?name=Your_Account&op=userinfo&username=MainCaleb

 53. Wawza Apple Cider Vinegar Gummies says:

  hello there and thank you for your information ?

  I have certainly picked up anything new from right here.
  I did however expertise some technical points using this site, since
  I experienced to reload the website many times previous to I could get it to load properly.
  I had been wondering if your hosting is OK?

  Not that I’m complaining, but sluggish loading
  instances times will often affect your placement in google and can damage your high-quality score if ads
  and marketing with Adwords. Well I’m adding this RSS to my e-mail and can look out for a lot more of your respective fascinating content.
  Make sure you update this again very soon.

  Have a look at my web blog :: Wawza Apple Cider Vinegar Gummies

 54. https://hypnotronstudios.com/simpleForum/index.php?action=profile;u=29594 says:

  I have been exploring for a little bit for any high-quality
  articles or weblog posts on this kind of house
  . Exploring in Yahoo I eventually stumbled upon this site.
  Reading this info So i’m glad to express that
  I have a very excellent uncanny feeling I discovered just what I needed.
  I most without a doubt will make sure to do not overlook this site and give it a glance on a relentless basis.

  Feel free to visit my web page https://hypnotronstudios.com/simpleForum/index.php?action=profile;u=29594

 55. Tyrone says:

  With havin so much written content do you ever run into any problems of
  plagorism or copyright infringement? My site has a lot of unique content
  I’ve either authored myself or outsourced but
  it appears a lot of it is popping it up all over the web without my agreement.
  Do you know any methods to help reduce content from being stolen? I’d genuinely
  appreciate it.

 56. http://postseo.xyz/market/index.php?action=profile;u=2477 says:

  hey there and thank you for your info – I have certainly
  picked up anything new from right here. I did however expertise a few technical issues using this site,
  as I experienced to reload the web site a lot of times previous to I could get it to load correctly.

  I had been wondering if your web host is OK? Not that I
  am complaining, but slow loading instances times will very frequently affect your placement in google and can damage your quality score if advertising and
  marketing with Adwords. Anyway I’m adding this RSS to my email and could look
  out for much more of your respective intriguing content. Make sure you update this again soon..

  Here is my web page: Infinuity CBD Reviews –
  http://postseo.xyz/market/index.php?action=profile;u=2477

 57. Hollie says:

  Right here is the right website for anyone who hopes to find
  out about this topic. You know a whole lot its almost tough to argue
  with you (not that I actually will need to…HaHa). You definitely put a new spin on a topic that’s been discussed for many years.
  Excellent stuff, just wonderful!

  My blog post Hollie

 58. www.koan.at says:

  I actually still can not quite assume that I could be
  one of those studying the important recommendations found
  on this blog. My family and I are sincerely thankful
  for your generosity and for presenting me the opportunity to
  pursue my chosen career path. Appreciate your sharing the important information I managed to
  get from your blog.

  Visit my web page :: http://www.koan.at

 59. True Burn Keto says:

  It’s the best time to make some plans for the future and it’s
  time to be happy. I have read this post and if I could I desire to suggest you
  some interesting things or tips. Perhaps you could write next articles referring to this article.
  I want to read more things about it!

  Have a look at my site – True Burn Keto

 60. Norris says:

  Right here is the perfect blog for anybody who would like to understand this
  topic. You understand so much its almost hard to argue with
  you (not that I personally would want to…HaHa).
  You certainly put a new spin on a subject that’s been written about
  for a long time. Excellent stuff, just great!

 61. Carol says:

  Magnificent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and you’re just extremely wonderful.

  I really like what you’ve acquired here, really like what you’re stating and the way in which you say it.
  You make it entertaining and you still take care of to keep it wise.
  I can not wait to read much more from you. This is actually a tremendous
  site.

 62. Yoni Pur Reviews says:

  This is the right blog for everyone who really wants
  to find out about this topic. You understand a whole lot its
  almost tough to argue with you (not that I actually would want to…HaHa).
  You definitely put a new spin on a subject that’s been discussed for a long time.
  Excellent stuff, just wonderful!

  Here is my blog … Yoni Pur Reviews

 63. lifeafter.neteasegamer.jp says:

  Howdy I am so glad I found your site, I really found you by error, while I was
  researching on Bing for something else, Nonetheless I am here now
  and would just like to say thanks for a incredible post and
  a all round exciting blog (I also love the theme/design), I don’t have time to read through it all at the minute but I have saved it and also added in your RSS feeds, so
  when I have time I will be back to read a lot more, Please do keep up the awesome
  work.

  Stop by my web-site; Luiresse Skin – lifeafter.neteasegamer.jp,

 64. Jake says:

  Greetings! Quick question that’s totally off topic.
  Do you know how to make your site mobile friendly?
  My blog looks weird when viewing from my iphone.

  I’m trying to find a theme or plugin that might be
  able to fix this problem. If you have any recommendations, please share.
  Thanks!

 65. Shad says:

  you’re in reality a good webmaster. The website loading
  pace is incredible. It sort of feels that you are doing any unique
  trick. Furthermore, The contents are masterwork. you have performed a
  magnificent job on this matter!

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai. Các trường bắt buộc được đánh dấu *